Welkom bij

Paper and Pictures

Videografen en fotografen leggen momenten vast voor particulieren en bedrijven. Eerstgenoemden gebruiken audioapparatuur en videocamera’s om korte films te maken en gebeurtenissen te documenteren, terwijl laatstgenoemden camera’s gebruiken om beelden te maken van landschappen, gebeurtenissen en mensen.

Beeldprofiel

Wanneer een camera video opneemt, comprimeert hij elk stilstaand beeldje van de film, wat resulteert in een resolutie die mogelijk niet kan tippen aan uw foto’s.

Sluitertijd

Bij videografie maakt de sluitertijd een groter verschil dan je zou verwachten.

Diafragma

Videografen moeten vaak handmatig scherpstellen op een scène terwijl het onderwerp in beweging is, wat het werken met wijd open diafragma’s erg moeilijk maakt.

Redenen waarom alle fotografen videografie
zouden moeten leren

the-beginner-s-guide-to-videography-7

Blijf op de hoogte van trends

Er bestaat geen twijfel over dat videografie een enorme trend is geworden in de industrie, zowel voor fotografen als voor klanten.

Daag jezelf uit

Het is zo makkelijk om vast te houden aan wat je weet, maar hoeveel kun je eigenlijk leren als je jezelf nooit uitdaagt?

Verbeter je technische vaardigheden

De vaardigheden die u kunt opdoen door video's te maken, zijn niet beperkt tot creativiteit.

Tips voor fotografen die de overstap
maken naar videografie

Frames per seconde

Bij fotografie heb je de volledige controle over het aantal beelden dat je per seconde, minuut of uur vastlegt.

Onderwerpen in beweging

Ik heb gemerkt dat fotografen, wanneer ze overstappen op videografie, gefascineerd lijken door acties en beweging.

Scherpstelling speelt een grote rol

Focus, zoals je zult leren bij videografie, kan snel je beste vriend of ergste vijand worden.

De camera beweegt

Ik weet dat dit angstaanjagend kan zijn voor een fotograaf, maar statische opnamen zijn wel het laatste waar je aan wilt werken.

Professionele Fotografie en Videografie
Diensten Informatie

Beroemdheid Fotografie

Modeshows

Reclame Campagnes

Commerciële Fotografie

Huwelijksfeest Videografie

Architectuur Fotografie

Laatste van onze Blog

6 fotografie hacks voor lens- en bodydoppen

Hier zijn 6 fotografie hacks voor je lens- en bodydoppen – krijg creatieve en praktische resultaten waar je niet meer zonder kunt!

Het lijkt wel of er een eindeloze zee van accessoires op de markt is voor DSLR’s en beste spiegelreflex camera’s, maar er is een bepaald voorwerp waarvan ik kan garanderen dat elke fotograaf het bezit: de nederige lens- en bodydoppen die je bij je camera kreeg.

Voor camera’s met verwisselbare lenzen heb je in totaal drie doppen: een lensdop, die op de voorkant van de lens klikt om het voorste element te beschermen, een achterlensdop, die het achterste lenselement beschermt, en een bodydop, die op de camerabevestiging gaat om het binnenwerk en de kwetsbare beeldsensor te beschermen. Ze zijn allemaal bedoeld om stof tegen te houden en je optiek te beschermen, zodat er geen krassen op komen als je camera opgeborgen is en niet gebruikt wordt.

Je kunt de maat van je voorste lensdop bepalen door hem van je objectief te nemen en op de achterkant te kijken; er staat dan op op welke maat filterdraad hij past, bijvoorbeeld 77 mm of 58 mm – zo weet je ook welke maten filters je op je objectieven kunt monteren.

We bekijken hoe je lensdoppen kunt aanpassen om ze bruikbaarder te maken, creatievere foto’s te maken en zelfs te voorkomen dat je ze zo gemakkelijk verliest!

01 Verhelp problemen met de witbalans

Het is mogelijk lensdoppen te kopen met een geïntegreerde witbalans referentie – let er alleen op dat je er eentje koopt die past op de voorste filterdraad van je lens. De bedoeling is dat je ze kunt gebruiken om in-camera een aangepaste witbalans in te stellen, of ze in een ‘test’ opname vast te houden en als referentiepunt te gebruiken bij het bewerken.

Je kunt het oogdruppelgereedschap voor witbalans in Adobe Camera Raw of Lightroom gebruiken om op het witte deel van de lensdop te klikken om de WB in te stellen. Je hebt dan perfect nauwkeurige kleuren en witbalans, die je dan met je andere foto’s kunt synchroniseren. Dit is handig als je voortdurend je grijskaarten kwijt bent en kleurjuistheid belangrijk voor je is.

02 Maak een pinhole lens

Maak prachtig lo-fidelity foto’s met een basis pinhole lens, die je kunt knutselen met een reserve carrosseriedop. Om te beginnen markeer je het midden van je body cap en zet je hem in een bankschroef of op een oud stuk afvalhout. Gebruik dan een boor van ongeveer 1 cm doorsnede om door het midden van het kapje te boren.

Strijk eventuele ruwe randen glad met schuurpapier en zorg ervoor dat het helemaal schoon is, zonder kleine plastic deeltjes achter te laten. Plak nu een klein stukje aluminiumfolie op de achterkant om het gat te bedekken, neem er de tijd voor zodat je uiteindelijk een nette afwerking krijgt. Vervolgens moet je met een speld een piepklein gaatje in de folie prikken – waarmee je je pinhole lens compleet maakt.

Bevestig hem aan je camera en ga in de Manuele modus om abstracte, lo-fi beelden te beginnen maken. We vonden ook een statief nuttig bij het fotograferen.

03 Verlies nooit meer lensdoppen

Een probleem dat we ongetwijfeld allemaal hebben gehad met lensdoppen is ze eraf halen en verliezen. Een ingenieuze oplossing is om een touwtje aan je lensdop te bevestigen en dit aan de camerariembevestiging op je camera body te haken, wat gebruikelijk is op brugcamera’s. Hoewel dit alleen goed werkt als je lenzen gebruikt die dezelfde filterschroefdraad hebben, of als je van plan bent de ene lens slechts gedurende lange tijd te gebruiken.

Om het te doen verwijder je de lensdop en leg je hem op een oppervlak waar je het niet erg vindt in te boren, zoals een oud blok hout, en boor je twee kleine gaatjes aan de buitenrand van de lensdop. Strijk nu met schuurpapier de gebochelde randen glad en voer er je nylon touwtje door, dat je dan aan de camerariembevestiging vastmaakt.

04 Houd je geheugenkaarten veilig

Als je voortdurend je SD kaarten in je plunjezak misplaatst kan deze tip je misschien helpen ze beter georganiseerd te houden. Neem een reserve bodydop en achterste lensdop en schuif je SD kaarten erin en schroef dan de doppen weer op elkaar. Ze zitten dan op een gedenkwaardige plaats en zullen niet ongemerkt uit je tas kunnen glippen. Ze zijn ook wat meer spatwaterdicht, dus probeer het maar eens!

05 Voeg wat kleur toe!

Met een setje felgekleurde petten, zoals deze van Fotodiox, raak je ze moeilijker kwijt in de buurt van je huis of op een fotosessie, want ze vallen meteen op; ze maken het ook gemakkelijker om je uitrusting terug te vinden als je ‘s avonds je plunjezak doorzoekt bij slecht zicht.

06 Nadenkende petten

We houden van de kleding van Cooph, dat staat voor Coöperatie van de Fotografie, want sommige van hun kledingstukken, zoals de Beanie Comfy L-Cap hebben een geïntegreerd zakje voor lensdoppen. Sommige van hun hemden hebben ook een zakje voor een lensdop en sommige hebben ook een geïntegreerd microvezel lensreinigingsdoekje, dus zou de perfecte oplossing kunnen zijn als je zoals ik ze voortdurend misplaatst.

HDMI 2.1 TV: waarom de nieuwe kabelstandaard belangrijk is

HDMI 2.1 TV’s brengen sneller gamen en zelfs 8K naar onze schermen

HDMI 2.1 is een nieuwe standaard voor HDMI. Het klinkt misschien niet zo spannend, maar de implicaties van HDMI 2.1 zijn enorm en de verbeteringen aan je kijkervaring zijn er al, waardoor de manier waarop veel mensen naar TV-programma’s, films en games kijken door elkaar wordt geschud.

Tot voor kort hadden maar heel weinig TV’s en beeldschermen HDMI 2.1 mogelijkheden. Toegegeven, je zult het nog steeds niet overal vinden, maar nu we in 2022 zijn wordt het veel meer standaard en HDMI 2.1 poorten zijn ingebouwd in veel van de beste TV’s van 2022.

De reden waarom HDMI 2.1 zo’n spelveranderende nieuwe ontwikkeling is, is dat het werkt door meer informatie door te laten tussen spelconsoles, AV ontvangers, TV’s en andere apparaten.

Wat dat betekent voor kijkers is dat ze een aanzienlijke upgrade in de resolutie en verversingssnelheid van hun TV of beeldscherm te zien krijgen. Met andere woorden, beelden zijn gedetailleerder, beelden zijn scherper en spellen zien er in vrijwel alle opzichten beter uit. Daarom denken veel mensen (ook de ploeg bij TechRadar) dat HDMI 2.1 de amusementsweergave al begint te transformeren.

Hoewel HDMI 2.1 een grote stap voorwaarts zou kunnen zijn voor elke vorm van op het scherm gebaseerd amusement, inclusief je favoriete TV shows en films, denken we dat je het meest opvallende verschil zult merken bij gamen. Vooral bij de next-gen PS5 en Xbox serie X spelcomputers – als je er een kunt vinden, tenminste.

De beide next-gen spelcomputers van Sony en Microsoft hebben een HDMI 2.1 verbinding nodig om beeldsnelheden tot 120 beelden per seconde (fps) te ondersteunen. Dit is veel hoger dan de gebruikelijke 60 fps en 30 fps beeldsnelheden die je op vroegere spelconsoles ziet. Dit is de reden waarom veel TV bedrijven nieuwe beeldschermen uitbrengen die klaar zijn voor de toekomst van het gamen.

Toen High Definition Multimedia Interface (of HDMI) voor het eerst verscheen, schudde het de AV industrie op een vergelijkbare manier door elkaar. Het was veel praktischer en handiger om niet langer lompe SCART aansluitingen te hoeven gebruiken, of verwarrende component video kabels. In plaats daarvan bood HDMI hoge definitie video met een connector die maar iets groter was dan een standaard USB.

In de loop der jaren zijn er veel verbeteringen aan HDMI aangebracht. Extra functies werden toegevoegd naarmate de behoeften van TV’s veranderden en HDMI 2.1 is de volgende grote stap.

De belangrijkste eigenschap voor HDMI 2.1 is ondersteuning voor 8K beeld bij 60 fps. Er zijn echter veel kleinere functies die samen een veel capabeler standaard vormen, waaronder ondersteuning voor Variable Refresh Rate (VRR), Dynamic HDR, en Quick Media Switching, waarmee je sneller dan ooit tussen de op je televisie aangesloten apparaten kunt wisselen.

De grote olifant in de kamer hier is dat in december 2021 onthuld werd dat veel TV’s met het label HDMI 2.1 misschien niet geleverd worden met alle functies die je van HDMI 2.1 zou verwachten. Waarom dit belangrijk is behandelen we in deze gids, maar wat je moet weten is dat het feit dat een TV zegt dat hij HDMI 2.1 mogelijkheden heeft nog niet betekent dat hij alles doet wat je nodig hebt.

Hieronder vind je onze gids voor alles wat je moet weten over HDMI 2.1 en alle veranderingen die gekomen zijn met deze nieuwe HDMI standaard die nu al TV, films en gamen ten goede opschudt.

Wanneer is HDMI 2.1 geen HDMI 2.1?

Maar wacht, hier wordt het verwarrend. Je zou denken dat alle apparaten met het label HDMI 2.1 de high-end functies zouden hebben die erbij horen, toch? Zoals dynamische HDR, variabele verversingssnelheid en auto low latency modus, en ook 4K video passthrough bij 120Hz? Niet zo snel.

Zoals eind 2021 door Ars Technica werd gemeld, zouden veel HDMI 2.1 bekwame apparaten deze high-end functies misschien toch niet hebben. Blijkbaar is dat te danken aan een eigenaardigheid in de officiële HDMI richtlijnen – het blijkt dat de spec voor HDMI 2.0 geheel vervangen is door HDMI 2.1, in plaats van er gewoon op voort te bouwen.

Dat betekent dat fabrikanten ervoor kunnen kiezen alleen een handvol HDMI 2.0 functies te ondersteunen en ze als HDMI 2.1 te bestempelen, omdat ze technisch gezien nog steeds een deelverzameling zijn van de volledige HDMI 2.1 mogelijkheden. Maar het resultaat is dat een HDMI 2.1 TV, of de HDMI kabels die gebruikt worden om er een aan te sluiten, misschien niet alles ondersteunen waarvan de gemiddelde winkelier denkt dat het dat doet.

Idealiter worden de richtlijnen aangepast om een juist onderscheid tussen HDMI 2.0 en HDMI 2.1 mogelijk te maken, niet alleen om verdere verwarring te voorkomen, maar ook om stiekeme fabrikanten ervan te weerhouden te beweren dat hun producten HDMI 2.1 zijn, terwijl ze in plaats daarvan kersenplukken van oudere specs gebruiken.

Maar tot die tijd moeten consumenten verder kijken dan of op een TV al dan niet HDMI 2.1 staat aangegeven en op andere eigenschappen letten. Dit is lastig en brengt veel kijken naar specs en vergelijken van beeldschermen met zich mee.

HDMI 2.1 resolutie en verversingsfrequenties

De nieuwe HDMI 2.1 kabels maken snellere verversingssnelheden mogelijk. Dit omvat video met 8K resolutie bij 60 beelden per seconde en 4K bij 120 beelden per seconde – en het is die tweede eigenschap die een echt verkoopargument is voor zowel gamers als home cinema geeks die willen dat inhoud er zo goed mogelijk uitziet.HDMI 2.1 kan nog verder gaan, en resoluties ondersteunen tot 10K bij 120Hz – hoewel dat soort mogelijkheden er nog niet is en nog niet op commerciële toestellen wordt ondersteund.

HDMI 2.1: een redding voor gamen?

HDMI 2.1 zou wel eens de grootste invloed kunnen hebben op de wereld van het gamen. Vooral als je een next-gen spelcomputer hebt, zoals de PS5 of de Xbox Series X. Deze beide nieuwe spelcomputers moeten een TV hebben die HDMI 2.1 ondersteunt om goed te kunnen werken.

Dat komt omdat HDMI 2.1 een aantal technologieën omvat, waaronder de mogelijkheid voor 4K gamen bij 120Hz, of 8K gamen bij 60Hz – die beide visueel indrukwekkend zijn als je de hardware en kabels hebt om ze te ondersteunen.

8K gamen laat nog even op zich wachten, maar HDMI 2.1 betekent dat je binnenkort niet meer hoeft te kiezen tussen 4K resolutie en hoge verversingsfrequenties, maar beide samen kunt ervaren.

HDMI 2.1 maakte ook VRR (variabele verversingssnelheid) mogelijk, die helpt om spellen vloeiend te laten ogen door de verversingssnelheid tijdens het spel aan te passen aan de hoeveelheid beeld die op het scherm gebeurt. Dat betekent minder beeldvertraging, stotteren en frametrilling, vergelijkbaar met het effect dat FreeSync en G-Sync bereiken.

Dit is geweldig nieuws voor gamers, want HDMI 2.1 stelt een 3D grafische processor in staat beelden in real time te renderen en weer te geven, wat zal resulteren in vloeiender spel en meer detail.

HDMI 2.1: wat is eARC?

Het gaat ook niet alleen om TV’s; ook de beste soundbars, AV versterkers en andere audio-apparatuur profiteren van HDMI 2.1 – al betekent het wel dat je al je apparatuur moet upgraden.

De laatste paar generaties HDMI kabels hebben een Audio Retour Kanaal (ARC), wat betekent dat audio in beide richtingen kan worden gestuurd tussen een TV en audio-apparatuur. Dit stelt een beeldscherm in wezen in staat zijn eigen audio – misschien van een ingebouwde Netflix app – naar een soundbar of surround geluidssysteem te sturen, waarbij de eigen luidsprekers overgeslagen worden.

Enhanced Audio Return Channel (eARC) is niets meer dan een eenvoudige update om gelijke tred te houden met veranderingen in audio codecs, meer bepaald om de nieuwe object-gebaseerde audio codecs, Dolby Atmos en DTS:X op te nemen.

“eARC verhoogt de bandbreedte aanzienlijk,” zegt Park. “Voorheen was je beperkt tot tweekanaals PCM of ouderwetse Dolby Digital of DTS audio, maar met eARC kan dat omgekeerde kanaal nu veel hogere bandbreedte audio ondersteunen, waaronder Dolby True HD, DTS HD, Dolby Atmos, DTS:X en andere object-gebaseerde audio met veel hogere bandbreedtes.”

HDMI 2.1: wat is een 48G kabel?

Het gaat hier om het definiëren van een nieuwe specificatie van de snelheid van een HDMI kabel, waarbij zogenaamde 48G kabels (voorlopig nog slechts een werktitel) 48Gbps bandbreedte bieden voor het verzenden van ongecomprimeerde 8K video, met HDR, over een HDMI 2.1 kabel.

Waarom hebben we dan een 48G-geclassificeerde kabel nodig? “Omdat we nu zoveel gegevens vervoeren – we zijn van 18Gbps in HDMI 2.0 naar 48Gbps in HDMI 2.1 gegaan,” zegt Park. “Vandaag hebben we ‘standaard snelheid’ en ‘hoge snelheid’ HDMI kabels, en 48G zal daarmee te maken hebben.”

Idem dito voor de conformiteitstests die elke HDMI 2.1 kabel zal moeten doorstaan om als zodanig geëtiketteerd te worden. Terugwaarts compatibel met eerdere versies van de HDMI specificatie, en in staat om met bestaande HDMI apparaten gebruikt te worden.

HDMI 2.0 kabels zijn eigenlijk allemaal hetzelfde, ondanks wat sommige fabrikanten je met hun merknaam proberen wijs te maken – maar een HDMI 2.1 kabel met 48Gbps is nodig om de mogelijkheden van de technologie te ervaren, en je hebt ook een compatibele HDMI 2.1 poort nodig op eventuele aansluitende hardware (TV’s, soundbars).

Een matras opfrissen

Het opfrissen van uw matras is vaak een over het hoofd geziene stap als het gaat om matrasverzorging. Gemiddeld slaapt u acht uur per nacht op uw matras, dus waarom zou u niet willen dat uw matras zo schoon mogelijk is?

Het schoonhouden van uw matras zou net zo belangrijk moeten zijn als ervoor zorgen dat uw beddengoed brandschoon is, daarom zijn we hier met onze beste tips voor het opfrissen van een matras.

Een matras opfrissen

We krijgen vaak de vraag naar onze beste tips voor het ontgeuren van een matras en waarom het belangrijk is om uw matras opfrissen. Het is geen verrassing dat we tijdens het slapen dode huidcellen en zweet afgeven, die zich na verloop van tijd op uw matras kunnen ophopen. Deze ophoping kan huisstofmijt naar uw matras lokken; deze vervelende beestjes kunnen allergie-achtige symptomen veroorzaken, zoals jeuk aan je huid, hoesten en niezen. Daarom is het ontgeuren van uw matras een belangrijk proces om oncomfortabele effecten van stofmijt of onaangename geuren te voorkomen. Het wordt aanbevolen om uw matras om de zes maanden te ontgeuren, maar hoe vaker u uw matras onderhoudt, hoe beter!

Hier zijn vijf eenvoudige matrasverzorgingsstappen die u kunt uitvoeren met huishoudelijke artikelen.

Stap 1: Zeef zuiveringszout op uw matras

Als het op matrasverzorging aankomt, zou zuiveringszout je beste vriend moeten zijn. Dit veelzijdige en betaalbare product helpt om elk matras onmiddellijk op te frissen door geurtjes te neutraliseren. Zorg er eerst voor dat uw matras vrij is van stof en vuil. Giet vervolgens zuiveringszout door een zeef en verdeel het gelijkmatig over uw matras.

Als u wilt dat uw matras lekker ruikt, kunt u essentiële oliën door het zuiveringszout mengen om een langdurige en aangename geur te creëren. Voor degenen die een ontspannende nachtrust willen, zijn essentiële oliën van lavendel een goede keuze.

Stap 2: Laat het zuiveringszout zijn werk doen

Zorg ervoor dat je je hele matras bedekt met het gezeefde zuiveringszout en laat het vervolgens minstens een half uur liggen. Als je de tijd hebt, laat het zuiveringszout dan zo lang mogelijk op je matras liggen om efficiënt te werken. Terwijl je het zuiveringszout zijn werk laat doen, hou je ramen open om de kamer te ventileren en je matras te laten ademen.

Stap 3: Zuig uw matras af

Terwijl je wacht tot het zuiveringszout zijn werk doet, kun je jezelf een klusje besparen door je kamer te stofzuigen. Gebruik na minstens een half uur een stoffeerhulpstuk om het zuiveringszout grondig op te zuigen. Uw matras zal nu ontgeurd, fris en zeer schoon zijn.

Stap 4: Herhaal dit elke zes maanden

Hoewel het gemakkelijk te vergeten is, is het belangrijk om uw matras om de zes maanden om te keren, zodat het gewicht gelijkmatig over uw matras wordt verdeeld terwijl u slaapt. Dus om uw matras helemaal op te frissen, moet u de bovenstaande stappen herhalen aan de andere kant van uw matras als het tijd is om hem om te keren.

Stap 5: maak uw bed op

De laatste stap om een matras op te frissen is het opmaken van uw bed. U hebt al het harde werk gedaan, dus geniet er nu van! U kunt deze matrasverzorgingsstappen afmaken met uw favoriete geparfumeerde textielspray.

Hoe blijft je matras schoon

1. Was uw beddengoed

Om uw matras schoon te houden, is het belangrijk dat u uw beddengoed één keer per week wast. Als één keer per week niet haalbaar is, zorg er dan voor dat u uw beddengoed om de twee weken wast; er is echt niets beters dan fris, schoon beddengoed!

In de huidige pandemie zorgt het vaker wassen van je beddengoed op de heetst mogelijke stand ervoor dat alle bacteriën en ziektekiemen worden opgeruimd.

2. Gebruik een matrasbeschermer

Een matrasbeschermer heeft vele voordelen, maar het belangrijkste is hoe het werkt als een barrière tussen uw matras en het beddengoed. Een matrasbeschermer kan niet alleen gemakkelijk samen met uw beddengoed worden gewassen, maar beschermt uw beste matras ook tegen vocht, vlekken en de ophoping van dode huidcellen terwijl u slaapt. Als u gevoelig bent voor allergieën, vermindert een matrasbeschermer het risico op een negatieve reactie op huisstofmijt.

3. Gebruik een matrasbeschermer

Hoewel een matrasbeschermer niet per se helpt om uw matras schoon te houden, fungeert hij wel als een extra laag tussen u en uw matras. Matras toppers zorgen voor extra comfort in uw bed, zodat u een goede nachtrust heeft.

4. Maak een reinigingsoplossing

Als u vlekken of opeenhopingen van zweet op uw matras ziet, kunt u deze vlekken met een reinigingsoplossing voor thuis schoonmaken. Meng gelijke hoeveelheden zuiveringszout, gedestilleerde witte azijn en zout om uw eigen reinigingsoplossing voor matrassen te maken.

Breng het mengsel gelijkmatig aan op het bevuilde deel van de matras en laat het ten minste een half uur inwerken. Zodra de tijd voorbij is, gebruikt u een vochtige doek om de vlek voorzichtig te deppen. Gebruik deppende en geen ronddraaiende bewegingen, omdat dit de vlek verder kan verspreiden. Laat uw matras na het schoonmaken van de vlek volledig aan de lucht drogen voordat u het beddengoed weer opbrengt.

5. Denk aan de gezondheid van uw matras

Als u na al onze tips om uw matras op te frissen nog steeds merkt dat uw matras muf ruikt of dat u last hebt van huisstofmijtallergie, is het tijd om te overwegen uw matras te vervangen. Helaas kunnen matrassen bacteriën en schimmel huisvesten als ze niet goed worden onderhouden, wat op zijn beurt op de lange termijn invloed kan hebben op uw gezondheid. Maar maak je geen zorgen, onze gids over het correct weggooien van een matras zal je helpen met dit probleem.

En daar heb je onze top tips voor matrasverzorging! We hopen dat u nu begrijpt hoe u uw matras kunt ontgeuren om ervoor te zorgen dat hij fris en schoon blijft. Als het tijd is om uw matras te vervangen, neem dan een kijkje in ons assortiment van hoogwaardige en comfortabele matrassen. Een nieuw matras is een geweldige kans om ervoor te zorgen dat u een goede nachtrust krijgt en uitgerust wakker wordt.

Als u uw bed deelt met een partner, kunt u met een rits- en schakelbed elke kant van uw bed aan uw eigen voorkeur aanpassen. Misschien vindt u bijvoorbeeld een pocketveringmatras het meest comfortabel, terwijl uw partner de voorkeur geeft aan een traagschuimmatras; met een aaneenkoppelbaar bed hoeft u geen compromissen te sluiten!

 

De Beginnersgids voor Videografie

Videografie

Het is een gekke tijd om te leven, laat staan om in de filmindustrie te werken. Digitale inhoud in de vorm van video is relevanter dan ooit.

Vroeger werden films vertoond op een groot formaat projectiescherm in een theater. Nu nemen we inhoud op onze smartphones, laptops, tablets, televisies en zelfs in het vliegtuig. Nu de toegang tot videocontent zo gemakkelijk is, maken bedrijven daar gretig gebruik van. Marketingstrategieën zijn in de loop van het laatste decennium veranderd. Mensen hebben de mogelijkheid om video op te nemen in de palm van hun hand. Smartphones hebben tegenwoordig de mogelijkheid om 4K hoge resolutie video op te nemen. Dit alles heeft filmmaken beschikbaar gemaakt voor de meeste mensen.

filmmaker

De enige zorg van een beginnende filmmaker is meestal het type materiaal dat hij gebruikt. Misschien zie je andere mensen filmen met apparatuur van ƒ 10.000+ en denk je dat alleen omdat de camera beter is, dat jouw opnames beter zullen zijn. Dit kan in sommige gevallen waar zijn, maar als je begint, gebruik dan wat je hebt en leer jezelf kennen. Zodra je de regels van het filmmaken, technieken en specificaties onder de knie hebt, kun je hogerop komen en duurdere apparatuur aanschaffen.

De beste camera’s voor videografie

Nu, het moment waar de meeste mensen op hebben gewacht. Tegenwoordig gaat de technologie constant vooruit en wordt relevanter dan ooit. De meest populaire camera’s voor beginners in videografie zijn DSLR (Digital Single Lens Reflex). DSLR’s zijn zeer veelzijdig en geschikt voor vele situaties. Maar, de grote vraag is welke moet je kopen?

Enkele van de populairste DSLR’s op de markt zijn de Nikon D3300, Canon EOS Rebel T6, Canon 70D en Canon 80D. De Canon 70D en 80D zijn beide in de hogere prijsklasse als het gaat om deze groep (rond de ƒ1000).

De Beginnersgids voor videografie DSLR’s zijn de beste camera’s voor videografie :

Nikon D3300

Deze camera is een goede eerste optie voor beginnende videografen. Met een prijsklasse van ongeveer ƒ450 krijgt u meer dan waar u voor betaalt. De camera kan Full HD-opnamen (1920 x 1080) maken met 23,976p/25p/29,97p/50p/59,94p en HD-opnamen (1280 x 720) met 50p/59,94p.

De Nikon D3300 heeft de optie voor verwisselbare lenzen, dus als je de lens wilt upgraden kan dat. Ik raad je ook aan om online onderzoek te doen om een beter inzicht te krijgen in alle functies. Je kunt er ook foto’s mee maken, dus als je je fotografievaardigheden wilt oefenen, ga er dan voor!

 camera set

Canon EOS Rebel T6

Deze camera kit is ook zeer betrouwbaar voor beginners. Deze kit wordt geleverd met de Canon EOS Rebel T6 body, en de 18-55mm en 75-300mm lenzen.

Dit is een solide bundel kit met een aantal geweldige specs/features. Hij maakt opnamen in Full HD (1920 x 1080) bij 23,976p/29,97p , HD (1280 x 720) bij 59,94p , en SD (640 x 480) bij 29,97p .

Voor een prijs van ƒ450 is dit naar mijn mening de beste prijs-kwaliteitsverhouding als je wilt beginnen.

Hoe maak je de overstap van fotografie naar videografie?

Fotografie naar videografie

Misschien voel je je helemaal op je gemak als je foto’s maakt met je camera, maar misschien heb je niet zo veel vertrouwen als het op video’s aankomt. Dat betekent dat als u videografie aan uw aanbod wilt toevoegen, u terug moet gaan naar de basis en moet leren hoe u uw camera effectief kunt gebruiken om adembenemende video’s te maken.

Het is ook logisch, aangezien video een steeds populairder medium wordt en klanten ongetwijfeld zullen eisen dat video deel uitmaakt van hun fotografie-ervaring.

Daarom hier een paar tips voor de overstap van fotografie naar videografie.

De beste beeldsnelheid? Dat hangt ervan af:

Zoals in dit artikel is besproken, zijn de meest gebruikelijke beeldsnelheden in Noord-Amerika 24, 30 en 60 fps. In Europa en Australië zijn 25 en 50 fps echter het meest gebruikelijk. Als je een mooi vloeiend en filmisch beeld wilt, moet je 24 of 25 fps gebruiken.

De meeste Hollywood-films zijn opgenomen met 24 fps, gewoon om een vergelijking te kunnen maken, dus als je met dezelfde beeldsnelheid opneemt, krijg je dat filmachtige gevoel.
Er is echter een tijd en een plaats voor slow motion-actie, en daarvoor is 60 fps de beste keuze. Het inlijsten van scènes met slow motion is een geweldige manier om je video’s een interessante look te geven, terwijl het ook wat variatie toevoegt aan de uiteindelijke video.

Pas je gedachten over diafragma aan :

Een van de meest voorkomende fotografie trucs die mensen gebruiken om meer creatieve foto’s te krijgen is om te fotograferen met een groot diafragma om een ondiepe scherptediepte te krijgen. En hoewel dat een geweldig idee is om mooie resultaten te krijgen bij het maken van foto’s, werkt het niet echt bij het maken van video’s.

Daar zijn een paar redenen voor…

Ten eerste worden veel video’s gemaakt met handmatige scherpstelling, niet met autofocus. Wanneer je een groot diafragma gebruikt en een zeer kleine scherptediepte hebt, wordt het steeds moeilijker om handmatig scherp te stellen.

Ten tweede, als je video-opnamen maakt, zullen zowel jij als je onderwerpen waarschijnlijk in beweging zijn. In dat geval wordt handmatig scherpstellen nog moeilijker, vooral als je met een groot diafragma fotografeert.
Dus in plaats van direct te kiezen voor f/1.2 of f/1.4, kun je beter kiezen voor iets met meer scherptediepte, zoals f/2.8-f/5.6. Op die manier krijg je nog steeds een prachtig resultaat, maar wordt scherpstellen ook een stuk gemakkelijker.

fotografie

Tip van de redacteur:

De overstap van fotografie naar videografie is niet alleen een kwestie van leren hoe je video’s maakt, maar ook van het verbeteren van die video met geluid van hoge kwaliteit. De soundtrack die je maakt, kan je helpen een beter verhaal te vertellen, voegt diepte toe aan de video en creëert een boeiendere kijkervaring. Wij betrekken de audio voor onze YouTube-video’s van Epidemic Sound, en kunnen hen niet genoeg aanbevelen. Hun selectie is ongeëvenaard, en met betaalbare prijzen kun je de audio krijgen die je nodig hebt om de allerbeste video’s te maken. Zoek op “Epidemic Sound” op het web om de huidige aanbiedingen te vinden en een beetje geld te besparen terwijl je bezig bent!

Je creatieve reis begint hier!